Δελτίο Τύπου για τα ΔΙΟΔΙΑ

Δελτίο Τύπου για τα ΔΙΟΔΙΑ

0 416

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

   ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ       

Καβάλα 17-7-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συμπαράταξη Πολιτών καλεί  τα μέλη της, τους φίλους και όλους τους πολίτες της Καβάλας να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της τοποθέτησης διοδίων, με συμβολικό κλείσιμο του δρόμου της Εγνατίας  στον κόμβο του Αγίου Σίλα την Τετάρτη  19 Ιουλίου στις 7μμ.

Η Συμπαράταξη Πολιτών είναι αντίθετη με την κατασκευή και λειτουργία διοδίων .

Οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει πολλές φορές  την Εγνατία οδό και συνεχίζουν να πληρώνουν με την καταβολή των τελών  κυκλοφορίας .Σε όλη την Ευρώπη  τα διόδια κατασκευάζονται και λειτουργούν στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας.

Η κατασκευή διοδίων στην περιοχή μας:

-Θα έχει άμεσο αντίκτυπο  στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωή μας, με την διέλευση οχημάτων και φορτηγών μέσα από την πόλη της Καβάλας, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και αύξηση της ρύπανσης.

-Θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης των πολιτών της, πλήττοντας ιδιαίτερα όσους μετακινούνται από και προς  τα νοσοκομεία Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης

-Θα αυξήσει το κόστος μετακίνησης από και προς τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

– Θα αυξήσει τις τιμές των προϊόντων που διακινούνται από και προς την περιφέρειά μας

– Θα πλήξει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

– Θα αποτελέσει τροχοπέδη και αντικίνητρο για νέες επενδύσεις  και για τον τουρισμό.

Η λειτουργία διοδίων στην Εγνατία οδό που έχουν αποφασίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις  στόχο έχουν να γίνει ελκυστική η παραχώρησή της στα ιδιωτικά συμφέροντα. Θεωρούμε ότι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και το οδικό δίκτυο  είναι  σημαντικά εργαλεία  για την ανάκαμψη και την πρόοδο της χώρας και δεν  πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν.

Για τους παραπάνω λόγους λέμε

Όχι στα διόδια

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού .

 

Για την Συμπαράταξη Πολιτών

Ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος